Αριστερή Παρέμβαση

Κινητοποίηση έξω από τη βουλή Πέμπτη 5/9/2013, ώρα 4.00

Image
 
ΤΕΡΜΑ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ  ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
 
Ξεσηκωθείτε. Αντισταθείτε. Τέρμα στην κοινωνική υποταγή. Η απουσία δυναμικής αντίστασης έχει αποθρασύνει την οικονομική ολιγαρχία που εκπροσωπεί η κυβερνώσα μνημονιακή συμμαχία η οποία επιδίδεται στη λεηλασία του βιοτικού επιπέδου των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων.
Μετά την αποτυχία της να απομειώσει τις καταθέσεις κάτω των εκατό χιλιάδων ευρώ αποφάσισε να εισπράξει τα αντίστοιχα ποσά μέσω της μείωσης των μισθών, τη συρρίκνωση της κοινωνικής πρόνοιας και τη φορολόγηση της μικρής ακίνητης ιδιοκτησίας. Καλούμε τους μισθωτούς να αντισταθούν σε αυτή την πρόκληση της συγκυβέρνησης Αναστασιάδη και να αρνηθούν να πληρώσουν το χαράτσι για τη μικρή ακίνητη ιδιοκτησία. Ο κτηματικός φόρος πρέπει να είναι ένα μέσο συμβολής των ιδιωτών που κατέχουν μεγάλη ακίνητη περιουσία και της εκκλησίας στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που άλλωστε οφείλεται αποκλειστικά στη βουλιμία της οικονομικής ολιγαρχίας.
Σε μια κοινωνία όπως τη δική μας, στην οποία το κοινωνικό κράτος είναι ουσιαστικά ανύπαρκτο, η μικρή οικογενειακή ιδιοκτησία διαδραματίζει ένα θεμελιακό ρόλο στην κοινωνική συνοχή, ιδιαίτερα για στους νέους οι οποίοι είναι καταδικασμένοι πλέον σε μακρές περιόδους ανεργίας.
Στην ουσία πρόκειται για νέα εισβολή, οικονομική αυτή τη φορά, που στοχεύει στην καταλήστευση της μικρής ιδιοκτησίας που θα οδηγήσει σε στρατιές αστέγων.
Στόχος της κυβέρνησης είναι και ο Συνεργατισμός που μετατρέπεται με το προτεινόμενο νομοσχέδιο σε μια κρατική τράπεζα με 18 υποκαταστήματα. Η κοινωνία δεν χρειάζεται ακόμα μια τράπεζα που να λειτουργεί με τους όρους της “αγοράς” αλλά ένα Συνεργατικό κίνημα στην υπηρεσία της κοινωνίας, των μισθωτών, των βιοτεχνών και των αγροτών. Το ζητούμενο λοιπόν είναι η επαναφορά του Συνεργατισμού στη βασική αρχή της κοινωνικής αλληλεγγύης.
Τα ζητήματα που τίθενται εδώ είναι δυο μόνο απο μια σειρά πολλών μέτρων που προωθεί η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Αναστασιάδη.
Η κοινωνία οφείλει να απαντήσει με μαχητικότητα, ενότητα και αλληλεγγύη.
Η συγκρότηση ενός μετώπου κοινωνικής αντίστασης είναι αναγκαία
– για να διασφαλιστεί μια στοιχειωδώς αποδεκτή δυνατότητα αξιοπρεπούς διαβίωσης,
– για να εμποδιστεί το κύμα μετανάστευσης των νέων στο εξωτερικό,
– για να καταπολεμηθεί η ανεργία,
– για να διαφυλαχτεί ένα αποδεκτό σύστημα υγείας και παιδείας,
– για να αναχαιτιστεί η νεοφιλελεύθερη αντεπίθεση.
 
Όλοι την Πέμπτη 5 του Σεπτέμβρη 2013 στις 4.00 μμ έξω απο την Βουλή των Αντιπροσώπων για να ματαιώσουμε τα αντιλαϊκά σχέδια της Κυβέρνησης.

 

 ΕΡΑΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on September 4, 2013 by in Ανακοινώσεις.
%d bloggers like this: