Αριστερή Παρέμβαση

Αντίσταση στο φασισμό που αποθρασύνεται

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα από φασίστες της Χρυσής Αυγής δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό, αλλά ακόμα ένα άλλο επεισόδιο της κλιμακούμενης βίας που ασκεί αυτή η οργάνωση τα τελευταία χρόνια. Ήταν ζήτημα χρόνου να συμβεί και αυτό, αφού οι ναζιστές έχουν από καιρό τώρα ξαμοληθεί ενάντια σε όποιον αντιστέκεται στις σκοτεινές ιδέες τους ή δεν συνάδει μ’ αυτές. Το μετανάστη, τον αριστερό, το συνδικαλιστή, τον ομοφυλόφιλο, τον κάθε άνθρωπο με δημοκρατικά αντανακλαστικά.

Τα μέλη αυτής της εγκληματικής οργάνωσης , ένας υπόκοσμος που αποτελείται από τα πιο σιχαμερά κατακάθια της ελληνικής κοινωνίας, όχι μόνο αποθρασύνονται ολοένα και πιο πολύ, αλλά φαίνεται να ριζώνουν γερά παντού στην καθημερινότητα. Οι φασιστικές ιδέες που ανέκαθεν ασκούσαν μια μεγάλη επιρροή σε κομμάτια της κοινωνίας στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας, η οικονομική κρίση και η ανεπάρκεια του συστήματος να λειτουργήσει ομαλά μέσα στα πλαίσια του αστικού κοινοβουλευτισμού, οι κρατικές δομές που βρίσκονται σε αποσύνθεση, όλα αυτά δίνουν χώρο στους φασίστες και ενδυναμώνουν το ρόλο και την επιρροή τους.

Είναι φανερό πια ότι η κυβέρνηση της Δεξιάς με τα «αριστερά» της δεκανίκια-μαριονέτες , αδυνατούν να φρενάρουν τη φασιστική δράση. Μπροστά σ’ αυτήν, μένουν απαθείς, την ανέχονται και πολλές φορές όταν τα βρίσκουν σκούρα με τις αντιστάσεις των εργαζομένων και του λαού στην πολιτική τους, την ενθαρρύνουν απροκάλυπτα υιοθετώντας μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις την επιχειρηματολογία των φασιστών. Οι θεσμοί του κράτους, κύρια η αστυνομία και το δικαστικό σώμα, υποθάλπουν φανερά τη Χρυσή Αυγή, τα πλείστα ΜΜΕ στην καλύτερη περίπτωση κρατούν απέναντί της ουδέτερη στάση και στη χειρότερη τη διαφημίζουν, ενώ ένα κομμάτι της οικονομικής ελίτ τη χρηματοδοτεί.

Η προχθεσινή δολοφονία αποδεικνύει ότι η βία των φασιστών κορυφώνεται . Τα ευχολόγια από το δημοκρατικό κόσμο για «απομόνωσή τους», για «απάντηση με πολιτικό τρόπο» κλπ, αποπροσανατολίζουν πιο πολύ, παρά δίνουν αποτελεσματική διέξοδο στην αντιμετώπιση του φασιστικού κινδύνου. Η συνειδητοποίηση, κύρια από μέρους της Αριστεράς, ότι ο φασισμός είναι μεν φαινόμενο και απόρροια του παρακμασμένου καπιταλισμού, αλλά συγχρόνως είναι ο άμεσος, ο πιο επικίνδυνος εχθρός που απειλεί τις κοινωνικές κατακτήσεις και την εξέλιξη, και άρα θα πρέπει να συντριβεί με αποφασιστικότητα και με ενωμένη δράση, θα είναι το πιο καθοριστικό βήμα. Η συμφωνία όλων των τμημάτων της Αριστεράς για την αναγκαιότητα αυτή θα πρέπει να συμπεριλάβει όλους τους δημοκρατικά ευαισθητοποιημένους πολίτες και θα πρέπει να εξελιχτεί σε μια δυναμική αντεπίθεση ενάντια στους φασίστες και με τον πολιτικό λόγο, αλλά και με τη δράση στο δρόμο.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on September 19, 2013 by in Επικαιρότητα.
%d bloggers like this: