Αριστερή Παρέμβαση

Ανακοίνωση – Θάνατος 13χρονης στη Θεσσαλονίκη: «Γιορτή δική σου, παραμονή δική μου;»

ΜΑΓΚΑΛΙ 2

Ο θάνατος του 13χρονου κοριτσιού στη Θεσσαλονίκη από αναθυμιάσεις μαγκαλιού, καταδεικνύει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο την κατάσταση που βιώνουν σήμερα εκατομμύρια άνθρωποι στην Ελλάδα, την Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο. Είναι άλλη μια έκφανση της αθέατης και ανομολόγητης καθημερινής βίας ως αποτέλεσμα των βάρβαρων μνημονιακών πολιτικών που έχουν κατεδαφίσει κάθε θεσμό κοινωνικής πρόνοιας, οδηγώντας τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Ενώ η μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά πανηγυρίζει για πρωτογενές πλεόνασμα και αποσπά τα εύσημα της Τρόικας για την πιστή εφαρμογή των μέτρων λιτότητας, ένα κορίτσι πεθαίνει χρησιμοποιώντας επικίνδυνα, αλλά τα μόνα προσβάσιμα μέσα θέρμανσης. Την  ώρα  που οι δανειστές εξασφαλίζουν τα τοκοχρεολύσια τους με κάθε κόστος, την ίδια ώρα οι κοινωνίες οδηγούνται στην απόγνωση, ακόμα και στην αυτοκτονία.

Το περιστατικό κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το τι μας περιμένει και εδώ στην Κύπρο, δεδομένης της πορείας που έχει εισέλθει η  κοινωνία. Τα μέτρα της Τρόικας και η διαρκής ύφεση που πλήττει την οικονομία, επιτείνουν τον κίνδυνο να γίνουμε μάρτυρες παρόμοιων περιστατικών.

Η Αριστερή Παρέμβαση καλεί την κυπριακή κοινωνία να υπερασπιστεί την αξιοπρέπεια όλων των κατοίκων της Κύπρου  ανεξαρτήτως θρησκείας, καταγωγής, φύλου, χρώματος και κοινωνικής ομάδας. Να παλέψει για την πλήρη εξάλειψη της φτώχειας και την ανάπτυξη ενός καθολικού δημόσιου συστήματος δωρεάν και υψηλού επιπέδου κοινωνικών υπηρεσιών για όλους και όλες. Για μια διαφορετική κοινωνία, όπου η οικονομική ανάπτυξη δεν θα υποθηκεύει ανθρώπους.

Αριστερή Παρέμβαση

3.12.2013

Σχετικά με την Αριστερή Παρέμβαση 

Η Αριστερή Παρέμβαση συστάθηκε τον Ιούνιο του 2013, με στόχο να φέρει μαζί ανθρώπους που επιθυμούν να εργαστούν συλλογικά, συγκροτώντας μιας ομάδα παρέμβασης και δράσης στην κοινωνία. Η Αριστερή Παρέμβαση επιδιώκει να διαμορφώσει τους όρους ενός κοινού βηματισμού ανεξάρτητων αγωνιστριών και αγωνιστών της Αριστεράς μέσα από τη διαδικασία σύνθεσης, πέρα από τάσεις ιδεολογικής καθαρότητας, αλλά με πλήρη επίγνωση των ορίων που έχουν οι σοσιαλδημοκρατικές και φιλελεύθερες αντιλήψεις στο σημερινό και ιστορικό πολιτικό πλαίσιο.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on December 3, 2013 by in Ανακοινώσεις.
%d bloggers like this: