Αριστερή Παρέμβαση

Ανακοίνωση – Οι σχέσεις στοργής του άμβωνα με το φασισμό

 CACHE_650X650_1_136516

Η αναφορά του αρχηγού της Χρυσής Αυγής στον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο, ως ένα αρεστό στην Οργάνωσή του ιεράρχη, αποδεικνύει  τη φιλική και στενή σχέση του φασισμού με τον αντιδραστικό λόγο που συχνά πυκνά εκφράζει η Εκκλησία. Λίγη σημασία έχει αν ο ηγέτης της κυπριακής Εκκλησίας αρνήθηκε ότι πρόσφερε βοήθεια στους εδώ φασίστες και ότι τώρα τους χαρακτηρίζει ακραίους. Άλλωστε, δεν θα τολμούσε να ταυτιστεί  εξ’ολοκλήρου μαζί τους, γνωρίζοντας πως θα υπήρχαν ποικίλες αντιδράσεις από την κοινωνία.

Σημασία έχει ότι ο Αρχιεπίσκοπος, με την όλη του συμπεριφορά και παρέμβαση στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα, ενισχύει  και θρέφει  τα ρατσιστικά αισθήματα που είναι σε μεγάλο βαθμό διαδεδομένα στην κοινωνία και που στοχοποιούν, ανάμεσα σε άλλους, μετανάστες και Τουρκοκύπριους. Γίνεται αρεστός ο προκαθήμενος της κυπριακής Εκκλησίας στον αρχηγό της Χρυσής Αυγής, όχι κατ’ ανάγκην γιατί είναι και ο ίδιος φασίστας, αλλά γιατί ο λόγος και τα έργα του είναι βοηθητικά για την εξάπλωση του φασισμού. Τροφοδοτεί με τα κηρύγματα μίσους το ιδεολογικό οπλοστάσιο της θυγατρικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής  στην Κύπρο. Εξάλλου, ο ίδιος ομολόγησε ότι «συμφωνεί με το λόγο, αλλά όχι με την πρακτική του ΕΛΑΜ».

Οι οικονομικές δραστηριότητες,ο υπερβολικός σεβασμός που απολαμβάνει από τον πολιτικό κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της κοινοβουλευτικής Αριστεράς, και  από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, δημιουργούν μια πλαστή εικόνα παντοδυναμίας της Εκκλησίας. Ο επικεφαλής της καθίσταται μια διαχρονική πηγή έντασης και οπισθοδρόμησης. Ο τωρινός Αρχιεπίσκοπος, με τις πράξεις του, απλά το  επιβεβαιώνει.   

Η παρέμβαση της Εκκλησίας στα πράγματα της πολιτείας και η στενή διαπλοκή της με το Κράτος, ανάγεται στην ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας το 1960. Οι παθογένειες αυτής της σχέσης ήταν πάντοτε εμφανείς. Η Αριστερή Παρέμβαση θεωρεί ότι ο διαχωρισμός Κράτους – Εκκλησίας είναι αναγκαίος και προς το συμφέρον της πλειοψηφίας του λαού, που έχει μόνο να κερδίσει με την πολιτική αποδυνάμωση του Αρχιεπισκόπου. 

Αριστερή Παρέμβαση
17 Δεκεμβρίου 2013

One comment on “Ανακοίνωση – Οι σχέσεις στοργής του άμβωνα με το φασισμό

  1. Pingback: ανακοινωση – Οι σχεσεις στοργης του αμβωνα με το φασισμο | antinazi cyprus

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on December 17, 2013 by in Ανακοινώσεις.
%d bloggers like this: