Αριστερή Παρέμβαση

Μεγάλος αριθμός Τ/κ έχει μείνει εκτός του καταλόγου που ανακοίνωσε η Υπηρεσία Εκλογών της Δημοκρατίας

ERRORΑκύρωση των ευρωεκλογών ζητά ο Σενέρ Λεβέντ

Για ρεζίλι κάνει λόγο η “Αφρίκα” όσον αφορά τους εκλογικούς καταλόγους

ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ

Για ρεζίλι κάνει λόγο στο πρωτοσέλιδό της σήμερα η Αφρίκα όσον αφορά τους εκλογικούς καταλόγους για τους Τ/κ ψηφοφόρους ενόψει των ευρωεκλογών της Κυριακής.

Σύμφωνα με το κύριο θέμα της εφημερίδας, μεγάλος αριθμός Τ/κ έχει μείνει εκτός του καταλόγου που ανακοίνωσε η Υπηρεσία Εκλογών της Δημοκρατίας, δημοσιεύοντας ένα πρώτο μέρος του σήμερα και σημειώνοντας ότι πολλοί Τ/κ που δεν βρήκαν τα ονόματά τους στον κατάλογο που δημοσιεύθηκε χθες από την Κυβέρνηση και την τ/κ ιστοσελίδα με το όνομα “360”, πήραν τηλέφωνο στην “Αφρίκα” διαμαρτυρόμενοι.

Μεταξύ των γνωστών ονομάτων που δεν περιλαμβάνονται στον εκλογικό κατάλογο είναι οι Σενέρ Ελτζίλ και Γκιουβέν Βάρογλου της συντεχνίας των τ/κ δασκάλων, ο Σαβάς Μποζάτ της συντεχνίας των “δημοτικών” υπαλλήλων, ο Ουμίτ Ινατζί, καθηγητής – ζωγράφος (είχε δώσει το κλειδί στον Μητροπολίτη Βασίλειο στη λειτουργία στον Άγιο Γεώργιο Εξορινό την Μ. Παρασκευή), οι Φαϊζέ Οζντεμιρτζιλερ, Κοράι Μπασντογρουλτματζί, Ζουμπείρ Αγάογλου, κ.ά. Σημειώνεται ότι στον κατάλογο δεν περιλαμβάνεται και ο γιος του Σενέρ Λεβέντ, υποψήφιου Ευρωβουλευτή.

Αναφέρει επίσης ότι ο κ. Λεβέντ για να διαμαρτυρηθεί σχετικά με τον σφετερισμό – όπως γράφει – του εκλογικού δικαιώματος των συμπολιτών του θα ζητήσει γραπτώς, μέσω των εκπροσώπων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, όπως ακυρωθούν οι ευρωεκλογές. Το ίδιο αίτημα θα διαβιβάσει και στο Υπουργείο Εσωτερικών της Δημοκρατίας.

Στο άρθρο του στην “Αφρίκα” σήμερα, ο Σενέρ Λεβέντ υποστηρίζει ότι οι εκλογές πρέπει να ακυρωθούν και γράφει για σκάνδαλο και ρεζίλι. Για τον γιο του αναφέρει ότι γεννήθηκε στην (κατεχόμενη) Λευκωσία και ποτέ δεν άλλαξε την διεύθυνση διαμονής του, αλλά δεν είναι στη λίστα, όπως πολλοί άλλοι, σημειώνοντας ότι εκατοντάδες πήραν τηλέφωνο διαμαρτυρόμενοι στην εφημερίδα.

Τηλεφώνησε, είπε, για να ρωτήσει τον Βοηθό Έφορο Εκλογών, Δημήτρη Δημητρίου που του εξήγησε, όπως και παλιότερα – επεσήμανε – ότι αυτόματα πέρασαν στον κατάλογο οι Τ/κ που είχαν ταυτότητα, αλλά όσοι δεν δήλωσαν τη διεύθυνση διαμονής στα κατεχόμενα, έμειναν έξω.

Παρατηρεί δε ότι ο εκλογικός κατάλογος για τους Τ/κ δημοσιοποιήθηκε μόνο τρεις ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές. Ανακοινώνει τέλος ότι σκοπεύει σήμερα να μεταβεί ο ίδιος στο γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο και το ΥΠΕΣ και να ζητήσει την ακύρωση των ευρωεκλογών και γραπτώς. Αν ο γιος του όταν πήρε την ταυτότητα, πρόσθεσε, δεν φαινόταν ότι η διεύθυνσή του είναι στο “βορρά” ας του το αποδείξουν. Το ίδιο και για τους Μποζάτ, Φαϊζέ και τους άλλους.

http://ikypros.com/?p=17633

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on May 22, 2014 by in Uncategorized.
%d bloggers like this: