Αριστερή Παρέμβαση

Ο “Μικρος Μπεν” και τα Μικρα Μυαλα

Του Νίκου Φιλίππου

Ο “Μικρός Μπεν” δεν ήταν τελικά ο Μικρός Μπεν. Ηταν ένας νεαρός Ρουμάνος ο οποίος το περασμένο Πάσχα επισκέφτηκε εκκλησία στην Λεμεσό. Εκκλησιαζόμενος καθαρόαιμος Έλλην-Κύπριος, εντυπωσιασμένος από το γεγονός ότι ένα “κατάξανθο αγόρι” συνοδευόταν από μαυριδερούς “φερόμενους γονείς”, θεώρησε ότι είχε το δικαίωμα να τους καταγράψει χωρίς την άδεια τους στην κάμερα του κινητού του και να παραδώσει το βίντεο πριν λίγες μέρες στις αρχές και κατ’ επέκταση στα Μ.Μ.Ε. Τα τελευταία, παρασυρόμενα από τον παροξυσμό που τα ίδια δημιούργησαν με αφορμή την περίπτωση της Μικρής Μαρίας, έστησαν ακόμα μιαν ιστορία τρόμου βασισμένη στις προκαταλήψεις του εν λόγω καθαρόαιμου Έλληνα- Κύπριου και χωρίς ίχνος άλλου χειροπιαστού στοιχείου. Το μήνυμα ένα και μοναδικό: προσέχετε τα παιδιά σας, θα σας τα αρπάξουν οι Ρομά.

Η “αρπαγή” της Μικρής Μαρίας, του “ξανθού άγγελου”, δεν έγινε ποτέ. Οι μαυριδεροί θετοί γονείς της και η βιολογική της μητέρα μπορούν να κατηγορηθούν μόνο για άτυπη και χωρίς την συμμετοχή του κράτους υιοθεσία ανηλίκου. Αλήθεια, πόσες τέτοιες συμφωνίες υιοθεσίας χωρίς την συμμετοχή του κράτους έχουν γίνει ανάμεσα σε καθαρόαιμους Έλληνες-Κύπριους τις σκληρές δεκαετίες του πρώτου μισού του 20ου αιώνα; Πόσες τέτοιες έγιναν ανάμεσα σε καθαρόαιμους Έλληνες στην Ελλάδα; Ψιλά γράμματα. Τα Μ.Μ.Ε. έστησαν ακόμα ένα πανηγύρι τρόμου. Το μήνυμα ένα και μοναδικό: προσέχετε τα παιδιά σας, θα σας τα αρπάξουν οι Ρομά.

Ούτε η “αρπαγή” του νεαρού, επίσης ξανθού, Ιρλανδού έγινε ποτέ. Οι Ρομά “γονείς” του αποδείχτηκαν γονείς του χωρίς εισαγωγικά. Ψιλά γράμματα και πάλι. Εν τω μεταξύ το “δράμα” έπαιξε στα Μ.Μ.Ε. και άφησε και αυτό τις εντυπώσεις του. Το μήνυμα ένα και μοναδικό: προσέχετε τα παιδιά σας, θα σας τα αρπάξουν οι Ρομά.

Τίτλοι τέλους και στα τρία δράματα. Και τώρα σιωπή. Ούτε γάτα ούτε ζημιά. Το μήνυμα αυτού του άρθρου, ένα και μοναδικό: προσέχετε τα παιδιά σας. Θα σας τα δηλητηριάσουν ανόητοι δημοσιογράφοι που ηδονίζονται δημιουργώντας σενάρια τρόμου, στοχοποιώντας ομάδες ανθρώπων, χωρίς άλλη βάση εκτός από τις προκαταλήψεις τους, τον ρατσισμό τους και την ασχετοσύνη τους!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on October 31, 2013 by in Επικαιρότητα.
%d bloggers like this: